Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4401 / Osäkra konsumenter är bra konsumenter! Därför får man testa själv! :)

Men då jag e litet osäker på om den här optiken funkar på M Leican, så e det bara å testa! Så här kommer en något ovetenskaplig test på ett femtio år gammalt objektiv! Bakgrunden e att jag fotar litet analogt just nu, och det tar tid att fota ut rullen, så jag fyller ut på filmrullen med test av ett objektivt! Men den testen syns inte förrän jag framkallat, så under tiden så har jag gjort en skärpetest via digitalkamera!

.

Jag har jämfört det här "Ryska" 5 cm objektivet med ett Summicron 50 mm! Och om sedan objektivet ställer skärpan rätt på M Leican, det svaret får jag senare efter framkallning!

.

Här e Summicron 50 mm på full öppning!

.

Å här är det "Ryska" objektivet! (Bilderna är delförstorade) Och jag har bländat ned till 2,8! Men jag tycker i alla fall att det här sextiofem år gamla " Ryska" objektivet går att fota med! Man kanske kan kalla det att objektivet har en personlighet! ;)

Så nu återstår bara att se om det "Ryska" objektivet ställer skärpan rätt via den mekaniska avståndsinställningen på M6:an också!  ;)

/Bengan

Ps. Roffe e bättre i magen, men det kom en liten uppstötning ute på tomten nu på morgonen!
Men det verkar som om han behåller den mesta av maten i alla fall! :)Postat 2018-11-18 09:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4400 / Narcissism sa Bull!

Mycket att läsa i DN i dag! Läser bla. om att Jennifer Egan kan förutspå framtiden. I den historiska romanen ”Manhattan Beach” hamnar hon mitt i samtidens mest laddade frågor, mobiltelefonen!

"Denna närsynta, skärmcentrerade existens leder i motsatt riktning, som nästan all bildbaserad samvaro gör: till narcissism, en kult av individen och en upptagenhet vid det yttre. Vilket åtminstone i mitt tänkande underminerar individens beredvillighet att försaka något för allmänhetens bästa."

Hon hade också en relation med Steve Jobs, Jobs som ju lade grunden till vår moderna handboja!

Här e mera om vardagsnarcissismen:
https://www.svt.se/special/de-tar-selfien-till-plastikkirirgen/

Vad gäller foto, så fungerar 7Artisans-Sonnaren mycket bra på Fuji X-E1! :)

.

Här är ett annat optikföretag som använt Sonnar-konceptet! Zunow!

.

För övrigt så e Roffe litet krasslig, och han gillar inte att jag sitter vid datorn utan jag skall sitta bredvid honom i soffan och läsa! Så jag e på väg till soffan nu!

/BenganPostat 2018-11-17 13:12 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4399 / Snart e det Svart fredag, men i dag e det i alla fall en ljus fredag! :)

Å vad gäller svarta fredagar, så kommer det ju fram mer och mer uppgifter vad gäller vår påverkan på planeten! Även vad gäller konsumtion! Och att vi tär på luft och resurser på jorden e nog ganska klart för de flesta! FNs uppskattning är att det fanns c:a 300 miljoner människor runt år 1, och idag är vi mer än sex miljarder på jorden, alltså i runda tal 20 gånger så många som år 1. Och att vi numera har litet andra konsumtionsvanor än vad man hade då e nog ganska klart, vad det nu innebär för planeten! Men de flesta som konsumerar nu, slipper nog problemen, problemen får nästa generation fixa!

.

Vad gäller konsumtion, så har jag köpt ett motljusskydd! :) Se på bilden! Det passar till flera objektiv! När jag köpte optiken för en tio år sedan så kostade ett motljusskydd runt 800:- Nu kostade det 100:-
Så nutiden e inte helt svart! ;)

Å nu e det snart Black Friday! Jag kan inte låta bli att tänka på andra svarta dagar i historien, med det skall vi inte göra nu, för nu e det fredag å fint väder! Å då blir det utejobb i trädgården! Ögat behöver ljus den här tiden! Och se'n ska jag åka till Återvinningen! Fast jag tycker folk slänger mest där, i stället för att återvinna!

Nog för idag!

/BenganPostat 2018-11-16 11:45 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4397 / Jag såg ljuset!!

Några minuter i alla fall! :)

Annars så va det ingen Tårta i går, för Sl satte stopp för det! Så vi som tänkte ta Pendeln, fikade i Södertälje i stället! Litet lugnare i alla fall! ;)

.

.

Bilderna här ovan är tagna med 7Artisans 1.2/35 mm!

.

Snygga kameror!

/Bengan

Ps. Å så litet nördinfo! :)Postat 2018-11-15 12:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 881 Nästa 

Tidigare blogginlägg