Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4021 / Att tänka litet utanför boxen i en liberal marknadsekonomi!

Fd Disponentvillan på Bryggeriholmen

Läser i DN om att det saknas personal i försvaret! Hallå! De e väl bara å hyra in personal, som man gör i vården och på andra företag! Man måste kunna tänka litet utanför boxen Försvarsministern. Å när Frankrike kunde ha Främlingslegionen så va e de för problem för oss att hyra in litet proffs utifrån när det behövs. För  vi lever i en globaliserad värld! Kan vi ha utländska chefer och personal i stora svenska och försvarsviktiga företag, så vad e problemet! Våra politiker måste nu lära sig att tänka litet utanför boxen i vår globala tid! Å att bara köpa svenska varor, det gäller inte längre!

Å det va även annat underligt i DN...
Jag tycker nyheter skall vara nya! Det hörs ju på namnet! NYHET! Läste att det va problem med tågen igen, tågfel, elfel, kontaktfel, spårfel, personalfel eller va det va den här gången! Men hallå, det e väl ingen nyhet!! Nyheter det är när tågen fungerar! "I dag va det inga förseningar i tågtrafiken!" Det kallar jag för en riktig nyhet!

I Gnesta va det som vanlig vid kvart i åtta till kvart över åtta, mycket tät biltrafik runt skolan! Nu e det helt tyst!

Och X100 funkar tyvärr för bra....  :(

/Bengan

Ps. Just nu snöar det horisontellt i Gnesta, och i morgon e det Tårtan!Postat 2018-01-16 08:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4020 / Filosofiska rummet!


Foto(C)Fuji X100

Söndagen började segt, men blev mycket bättre då några Södertäljefilosofer dök upp på Gustafsvik för en eftermiddagsfika! Senare på kvällen blev det fortsättning för mig på Tv med "sanningsbegreppet i dagens medialandskap"
För människan behöver mer än bara kamerateknik! ;)

/Bengan

Ps. Tårtan nu på onsdag!Postat 2018-01-15 07:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4019 / I början när man fotar, så härmar man såklart sina idoler!

Innan dom murade igen...


Å det e väl inget konstigt med det! Man fotar i de bildämnen man gillar och härmar de duktiga bildämneskonstnärerna man gillar! Vad gäller fotoämnen så brukar det mesta handla om natur, djur, barn, gatufoto, solnedgångar å så går tiden och åren! "Å va e det för fel med det då? För jag gillar att fota det här i trevligt sällskapet"!
Inget fel alls, men då kan ni sluta att läsa mina vidare funderingar över det här! ;)

För ibland kan jag få en känsla, det kan kännas som en skakning på övre däck ;) eller som Peggy Lee sjunger, "is that all there is", och börjar fundera..
Och tycker "Det är bättre att tänka litet fel än att inte tänka alls!"  (Som hon matematikern sa! Men hon blev senare stenad av en kristen mobb! ;)

Men för att det inte skall bli några missförstånd. så visst kan man fjällvandra med trevliga vänner på väl uppmärkta leder och  upptrampade stigar och få hjälp av Charterbolag till fantastiska resemål och så få många gillanden sedan över bilder man tagit! Självklart!

Ok, de va det om det för idag!
Senare i dag fotofika på Gustafsvik i Gnesta :)

/Bengan

Ps, Behåller i alla fall X100 e tag till! (Om jag inte får ett fantastiskt erbjudande på en X100 F såklart)Postat 2018-01-14 11:45 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4018 / Gråskala! Och en stund på gymmet i går! Och så Tårtan nu på onsdag!

Det är gråskala i Gnesta, så det passar bra med svartvitt! För det e ju så här det ser ut! Här e vägen Roffe och jag brukar gå då vi vill gå utan att bli störda! Jag har såklart telefonen med, men ni som sett min telefon förstår att den e ganska störningsfri! Så vi går där i våra tankar, och sist så funderade jag på om om hundar kan veta något om Gödel! ;) :)

.

Å vad gäller utegymmet, det tog väl en dryga timmen innan jag va klar! 52 säckar e det på varje pall! Det blir 104 säckar a' 16 kilo att lyfta in i garaget och lägga på två nya pallar! Om jag inte räknat helt fel, så blir det 1624 kg totalt! Det e väl upprepningarna som tröttar, lyftet, vrid och gå och lägga ned säcken! För jag va aningen litet trött på kvällen! :) Men ingen träningsvärk dagen efter konstigt nog!

Annars inga nyheter! Fuji X100 funkar för bra för att jag skall lockas till ett byte bara för bytets egen skull! Men det e ju modernt att förnya sig, både vad gäller frisyr, kläder och prylar! Man blir liksom en ny människa då! Men med samma innehåll! Så om framtiden kan ingen sia! ;)

/Bengan

Ps. Skall ut med Roffe nu! Det e bra att vara ute och gå, man lever längre ju mer man går, påstår Roffe!Postat 2018-01-13 15:55 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4017 / Skolförslag, mindre Porrämnen i skolan! Å så e arbetarpartierna hackade såklart!
Alltså, börjar med ett förslag till den Svenska skolan! För jag läste ju i DN hur unga killar i skolor porrsurfar via mobilen både på lektioner och på raster! Och visar porren för varandra! Och sån't tar tid från andra ämnen! Nu har jag effektivitetsfunderat på det här, så mitt förslag till Skolverket e att man skall satsa mera på ämnen typ matte, fysik och geografi! Å kan man få skola och föräldrar överens, då borde man kunna stryka porrämnet helt från kursplanen!
Tror det kan vara en tillgång för nästa Pisaundersökning! Ett tips alltså!

Å så den nya pensionsreformen! Vår nya arbetsreform!
Förr i världen så kämpade arbetarpartierna för att arbetarklassen skull få längre semester och rimliga arbetstider och en bra pension! ATP typ! Nu vill de här partierna (partierna har faktiskt samma namn som de gamla, typ arbetarpartiet) att arbetarna skall jobba längre upp i åren!

Jag har tänkt på det här ganska mycket, och efter ett tag så kom jag på det! Dagens arbetarpartier är såklart hackade! Hackade av högerkrafter! Så himla enkelt e det om man tänker efter! Att ingen annan har fattat det här!

Å det här gäller såklart också pensionssparandet! Högerkrafterna har hackat in sig här också! Dom sitter i Panama och hackar in sig i våra pensionssystem och kallar det för ett Paradis, som han Scania-Östlund! (Kan väl hålla med om att hade jag lika mycket pension som han har, visst vore det ett Paradis)

Annars inte så mycket nytt i Gnesta! Man håller fortfarande på att testa tåg och Pendeltågstrafiken, tror det va en dag i förra veckan som allt flöt utan förseningar eller strömavbrott! Så det ser lovande ut! Å man testar också ett nytt sjukhus inne i Stockholm! Man har gett personalen visselpipor! (Det hade dom på Pendeltågen för flera år sedan, men nu e det mera elektronik på tågen)

Å så är årets skörd av ölen Imperial Black Stout på ingång! Imperial Stout e en mycket mörk öl som gjordes för Tsarens hov och för det engelska samväldet! Indien typ! Ölen e mörk, rostad och stark, 10 % stark för att den skulle klara de långa transporterna! Nu finns ölen årgång 2017 snart i Gnesta!

Nog för idag!
/BenganPostat 2018-01-12 08:56 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 805 Nästa 

Tidigare blogginlägg