Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4282 / En 72 år gammal bild! Leve pappersbilden! :)

Hittade bilden i en av mina "bildlådor", och bilden har suttit inom glas och ram tidigare! De e jag i mitten, om nu någon undrar! :)

Å det e kanske det här man skall satsa på, pappersbilder, om man vill spara några bilder till de efterkommande! Nu vet jag att jag kommer att få motstånd i den här åsikten, å det e väl bra! ;) Men fundera på det här, vi spar nästan allt på datorn eller i telefonen, eller ev i några externa hårddiskar!

Och så kommer det "utveckling" (för kamera och hårddiskföretagen måste sälja mer) som gör att det digitala materialet måste bevakas och föras över till nya och "bättre" lagringsmedia hela tiden! Å det går väl hyffsat bra så länge man lever, men se'n då! Å så har elektroniken en viss förmåga att bli trasig, och då åker dator och hårddisken till återvinningen!

Den här pappersbilden har bara legat!

Så ett eller några familjealbum med pappersbilder, e nog en bra och ganska säker backupp där allt annat förändras hela tiden! Å delar man ut några album till släkt och vänner, så blir den framtida bildlagringen ännu säkrare!

Fundera inte på det här nu,
utan ha en bra dag istället!

/BenganPostat 2018-08-16 07:48 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4281 / Att välja bilder till ett bildplank! Och sätta dom så dom syns!

Att välja bilder för att hänga på ett bildplank bland ett stort antal andra utställare av bilder e svårt! Är man ensam på ett galleri e det lättare! Här på Stockholms-Planket kommer utställare i sitta i rader, och hur göra man för att synas i raden? Man tar en stor och jättebra bild! Då e det klappat å klart! :)

Ok, har man inte den här stora å bra bilden så tror jag att en sammanhållen bildgrupp e bra! Ett tema eller reportage liksom! Man kan även ha en bakgrund, typ svart skiva, för att framhålla sin bildgrupp!
Om man nu orkar släpa dit en skiva eller liknade! 

Hur som helst, att tänka på att man inte e ensam på planket, de e nog bra!

.

Jag håller på att välja hur jag skall placera mina bilder på utställningsytan! Vårt matsalsbord hemma har ungefär rätt storlek!

/BenganPostat 2018-08-15 16:46 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4280 / Bortfintad liksom! :)

Här va du inte med! :)

Vi lägger straffar mot varandra ute på gården! Roffe ville börja med det här efter VM, så jag satte upp några stolpar! Men det blir inget bra, vi står mest och diskuterar om bollen gick över eller under överliggaren, för det finns ingen sådan, eller så startar nå'n för tidigt i målet! De e bäst när Matte e hemma å dömer! Men några finter gick i alla fall Roffe på idag! Kul! :)
I em skall Roffe lägga straffsparkarna! Inte så kul!

.

Så här ser det ut! Men så fort jag rör mig så flyttar Roffe fram en aning! Han hasar sig framåt sittande! Så jag inte skall se att han rör sig!  Du måste stå stilla, säger jag! "Vadå, jag har inte rört mig" säger Roffe! Å så där e det hela tiden!

Nu kom Matte! Skönt, då får hon döma!

/BenganPostat 2018-08-14 11:58 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4279 / Man måste motionera en digitalkamera! Annars kan kretskorten börja att mögla! ;)

Undet den analoga M Leica-tiden va det viktigt att hålla slutaren igång för att tiderna skulle stämma! En M Leica som ligger en längre tid måste motioneras då och då! Och det här måste ju såklart även gälla digitalkameror!  :)

Så i dag kollade jag X-E1:an med Summicron 35:an! Jpg och svartvitt rakt ur kameran såklart! Allt väl i X-E1:an verkar det som!

/BenganPostat 2018-08-14 11:15 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4279 / Tillrättalagda resor, de kanske va spännande när man va yngre!

Mot Sönnertväråklumpen..

Funderar liksom! Tänker på gruppresor typ, besöka "urinnevånare" typ, kolla på alla historiska sevärdheter med en lokal guide! De va väl som man gick i skolan, de va lärorikt under de åren, med lärare som vägvisare, men sedan ville man ut i verkligheten å klara sig själv!

Nåja, visst e det kul att fjällvandra i en grupp på en led, allt beror på sällskapet såklart! Men jag kan nog tycka, i alla fall så här efteråt, att övernatta ensam under en gran, nära trädgränsen, utan tält, va litet mer pirrande! Å ganska mysigt! ;)

Även utomlands har jag/vi haft tur, infödda guider, eller rättare sagt, vänner som tidigare bott i landet visar oss vägar långt ut i periferin mot osäkra gränser, dit inga charterresor når eller Coca Cola-bilar hörs, det gillar jag! :)

Men om man får gå djupare i de här suspekta intressena, så beror det nog på programmeringen! (Programmering = uppväxt)
Jag bytte skola ofta, å på den tiden så fanns det inget dagis/fritis/eftis, då blir man nog så'n som jag är, grupposäker! :)

Å jag gillar att gå ensam i sta'n också! Men gärna ha fikasällskap! ;)

Men för att sammanfatta, charterresor har aldrig varit min grej!

/BenganPostat 2018-08-13 14:48 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 857 Nästa 

Tidigare blogginlägg